Kunstenaar: Truyens Kristof
HOME KUNSTENAARS OVER JMASTER.BE ZELF EXPOSEREN INLOGGEN
Biografie  
home > kunstenaars > keramisten > Truyens Kristof > biografie

Biografie

Kristof Truyens werd geboren te Mol (België) in 1973. Kunst was in zijn jonge jaren alom tegenwoordig en op jonge leeftijd begon hij al intensief te tekenen. Na een lange zoektocht naar die kunstvorm die de juiste expressie kon geven aan zijn ideeën en concepten, belandde hij in keramiek wat tot op heden nog steeds zijn juiste bestemming is.

Truyens volgde zijn opleiding Specifiek Artistiek Atelier Keramiek Hogere Graad aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten te Lier (België). Ook in keramiek heeft hij een hele weg afgelegd, proevend van de keramische diversiteit. Conceptuele, sculpturale en functionele keramiek vormen vandaag zijn focuspunt. In de afwerking kiest hij vaak voor Raku en Kopermat, twee processen die hij lange tijd bestudeerde wat betreft stooktechniek.

Om zich verder te specialiseren in het draaiwerk en Raku volgde hij een bijkomende opleiding in Arques (Frankrijk). In zijn drang om steeds grotere vormen te draaien maar geteisterd door de techniciteit hiervan, belandde hij bij het Institut de Céramique Française waar hij zijn masterclass Monumentaal draaien beëindigde.

Kristof Truyens woont en werkt sinds kort terug vanuit Westmalle (België) na een verblijf van drie jaar in Lausanne (Zwitserland). Tevens woonde en studeerde hij voor een korte tijd in West Yorkshire (Huddersfield, Engeland).
Reageer per email.
Gallery Art.Jmaster   | Home | Artiesten | Over jmaster.be | Zelf exposeren | Inloggen