Kunstenaar: Denbrok Lambertus
HOME KUNSTENAARS OVER JMASTER.BE ZELF EXPOSEREN INLOGGEN
Welkom  
home > kunstenaars > beeldhouwers > Denbrok Lambertus

Entree

Pas toen ik 49 jaar werd (2005) heb ik eindelijk toegegeven aan een verlangen wat ik als kind al had: om creatief bezig te zijn. Ik was vergeten hoe graag ik als kind al tekende, plakte en kleide. En nu is een nieuwe wereld voor me open gegaan. Ik kan niet anders dan mezelf blootleggen in een tekening, in het schilderij of in een beeld. En het bijzondere is, sinds ik dit doe, is mijn leven totaal veranderd. Ik ben een gelukkiger mens geworden.

Mijn creativiteit getuigt van een grote veelzijdigheid. Naast mijn grootste passie: boetseren en het maken van symbolische, mystieke en koddige sculpturen, maak ik schilderijen met olie, water, aquarel, inkt, krijt, potlood, collage en mixed media, meestal in een surrealistische benadering van de werkelijkheid. Daarnaast houd ik me ook bezig met diapresentaties, fotoexperimenten en astrologie.

Ik ben er van overtuigd dat we ervaringen van vroegere kunstenaars in onze genen hebben meegekregen. We zijn op zoek naar naar onze eigen identiteit welke een samenstelling is van alle indrukken en ervaringen die we hebben opgedaan. Zij zijn een deel van mij geworden en ik word een deel van anderen. We putten allemaal uit dezelfde bron. Ik maak een nieuw werk van hen tesamen. Dat is mijn identiteit. Zo volg ik de stroom die de tijd me aangeeft. En wat ik morgen ga creëren weet ik nu nog niet.
Reageer per email.
9480 keer bekeken sinds 08/10/2010
Gallery Art.Jmaster   | Home | Artiesten | Over jmaster.be | Zelf exposeren | Inloggen